Logo AGH-2015-186
daf NocNsf aikido_nl

Uithoorn

Welkom bij Aikido Centrum Uithoorn

Er wordt op deze locatie lesgegeven aan volwassenen vanaf 15 jaar en ouder op de woensdagavond vanaf 20:00 tot 21:30 in de Sporthal van de Bredeschool de Legmeer aan de Randhoornweg 31 te Uithoorn (gratis parkeren – zie hier de routebeschrijving).

Joost Six Dijkstra (mei 2016) v0.3De lessen worden verzorgd door Joost Six Dijkstra (1967). Hij werkt momenteel voor Elekta Brachy Systems. Dit bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt apparatuur en software ten behoeve van kankerbestralingen. Als Supplier Quality Assurance Engineer is het zijn taak om te zorgen dat de vele leveranciers precies dat leveren wat ze nodig hebben, en om eventuele problemen op te lossen. Joost traint al een aantal jaren bij ons. Daarvoor heeft hij aan judo, zwemmen, voetbal en atletiek gedaan. Joost, een achtenveertig jarige ingenieur, echtgenoot, vader van twee zoons en gedreven perfectionist.Vanaf het eerste moment was Joost razend enthousiast over aikido.

Joost vertelt: “Ik ben begonnen met Aikido vanwege het filosofische aspect. Tijdens een moeilijke tijd in mijn leven las ik het boek De Kracht van het Nu, van Eckhart Tolle. Dat heeft me enorm geholpen. Tijdens een gesprek met hoofdtrainer Peter van Lier, na een jubileumviering van Aikido Groene Hart, vertelde Peter dat Aikido over hetzelfde gaat, maar dan vanuit de actie. In het Nu zijn op je meditatie kussen is één ding, maar om in het Nu te zijn tijdens bijvoorbeeld een fysieke dreiging, of op je werk tijdens een verbale aanval – is een heel ander ding. En dat zoek je in het ‘echte’ leven. Volgens Peter kon je dat praktiseren met aikido. Wat dat betreft heeft hij helemaal gelijk gekregen. Al snel bleek dat ook het martiale me aansprak. Als werktuigbouwer kan ik geregeld genieten om het vernuft, de sierlijkheid van de bewegingen en de ongelofelijke effectiviteit van aikido.”

Naast in het Nu zijn brengt deze krijgskunst Joost nog meer positiefs: “Als hoog sensitief persoon gaat mijn aandacht van nature uit naar mijn innerlijke wereld: gevoelens en gedachten. Aikido helpt me om meer in contact met mijn lijf te zijn; om bewuster te zijn van wat er om me heen gebeurt en wat voor invloed mijn gedrag en aanwezigheid heeft op anderen. Dat uit zich in zelfverzekerder, doelgerichter en efficiënter optreden, zowel privé als zakelijk. Ik ervaar er meer rust en plezier door in het leven.” Als leraar wil Joost leerlingen een aantal dingen meegeven. “Ik vind het mooi om aan anderen deze positieve kennis en ervaring door te mogen geven. Verder wil ik leerlingen aan de hand van aikido graag meegeven hoe je eigen houding ten goede kan veranderen in het dagelijks leven. Waardoor dingen makkelijker worden voor alle betrokkenen, maar vooral voor jezelf. Meegeven onder stress terwijl je bij jouw kern blijft, is een van de vele dingen die ik van aikido heb geleerd en graag wil delen.”

 

Activiteiten
  • 16/10/2017Herfstvakantie geen aikido voor Kids&Jeugd
  • 21/10/2017 14:00123-stage voorbereiding dan-examens Leiden
  • 12/11/2017 10:00Internationale Jeugd stage door Katsurada
  • 18/11/2017 14:00123-stage voorbereiding dan-examens Leiden
  • 26/11/2017 10:00Technische stage door Nadia Korichi
  • 03/12/2017Dangraden stage met examens Amsterdam
  • 09/12/2017 14:00123-stage voorbereiding dan-examens Leiden
  • 08/01/2018Open lessen alle AGH locaties
  • 27/01/2018Aikido stage Kobayashi Shihan in Nederland
AEC v1.0.4